Znak
Magistrát města Jihlavy

Zastupitelstvo města Jihlavy
21. zasedání dne 21.9.2021
23/21

V Jihlavě dne 23.8.2021

NÁVRH č. 21-6578: Schválení a uzavření Dodatku č. 2 ke Smlouvě o partnerství s finančním příspěvkem pro projekty OPZ se skutečně vzniklými výdaji a případně také s nepřímými náklady v rámci projektu "Bydlení především: Testování konceptu Housing First v Jihlavě"

Návrh usnesení:
Zastupitelstvo města Jihlavy
schvaluje

uzavření Dodatku č. 2 ke Smlouvě o partnerství s finančním příspěvkem pro projekty OPZ se skutečně vzniklými výdaji a případně také s nepřímými náklady v rámci projektu "Bydlení především: Testování konceptu Housing First v Jihlavě" s organizací Diecézní charita Brno, č. 1520/OSV/2019, dle důvodové zprávy.



Jméno, odbor/funkcePodpis
PředkladatelBc. Daniel Škarka
ZpracovatelBc. Michaela Jelínková
  Jméno, odbor/funkce Stanovisko
Právní posouzení JUDr. Hana Pospíchalová, KT/právník ANO
Finanční kontrola Ing. Jozef Labuda, OSV/vedoucí odboru ANO
Stanoviska dotčených odborů Mgr. Bc. Jan Jaroš, MPA, EO/vedoucí odboru ANO
   
Stanoviska dotčených komisí rady města a výborů zastupitelstva města Finanční výbor bude projednáno - viz v textu důvodové zprávy
   
Tajemník Mgr. Ing. Evžen Zámek  


Přílohy:
Příloha č.2: 21-6578-p12854 - MMJ/OSV/168083/2021 - Dodatek č. 2 k partnerské smlouvě HF, A
Důvodová zpráva

Popis problému:

 

Předložený materiál řeší schválení uzavření Dodatku č. 2 ke Smlouvě o partnerství s finančním příspěvkem pro projekty OPZ se skutečně vzniklými výdaji a případně také s nepřímými náklady v rámci projektu "Bydlení především: Testování konceptu Housing First v Jihlavě" s organizací Diecézní charita Brno.

 

Zastupitelstvo města Jihlavy na svém 7. zasedání konaném dne 24. 9. 2019 schválilo usnesením č. 326/19-ZM uzavření Smlouvy o partnerství s finančním příspěvkem pro projekty OPZ se skutečně vzniklými výdaji a případně také s nepřímými náklady v rámci projektu "Bydlení především: Testování konceptu Housing First v Jihlavě"  (dále jen "projekt") s organizací Diecézní charita Brno (dále jen "Smlouva o partnerství") a na 8. zasedání dne 4. 11. 2019 schválilo Zastupitelstvo města Jihlavy Dodatek č. 1 usnesením č. 355/19-ZM.

 

Z důvodu prodloužení doby realizace projektu je Dodatkem č. 2 upraveno datum ukončení realizace projektu do 30. 11. 2021 v Části II a Část IV je rozšířena o financování projektu mezi příjemcem (statutární město Jihlava) a partnerem (Diecézní charita Brno - Oblastní charita Jihlava)  na prodlouženou dobu realizace projektu. Dodatek č. 2 se týká rozšíření a změn textu v těchto bodech:

 

Část II - Předmět a účel smlouvy se prodlužuje doba realizace v tomto znění:

 

Účelem této smlouvy je zajištění realizace projektu "Bydlení především: Testování konceptu Housing First v Jihlavě" registrační číslo: CZ.03.2.X/0.0/0.0/19_108/0015134 podpořeného finančními prostředky z ESF a ze státního rozpočtu v rámci Operačního programu Zaměstnanost (dále jen "projekt").

Datum zahájení realizace projektu: 1. 10. 2019

Datum ukončení realizace projektu: 30. 11. 2021

 

Část IV - Financování projektu

 

10. Partner obdrží finanční prostředky na období 1. 10. 2021 - 30. 11. 2021. Finanční prostředky budou partnerem využity na hrazení mzdových nákladů včetně nákladů režijních dle platného rozpočtu projektu za měsíce říjen a listopad 2021.

11. Příjemce poskytne partnerovi finanční prostředky ve výši 206.347 Kč z paušálních výdajů projektu připsáním na účet ve lhůtě do 30 kalendářních dnů od platnosti Dodatku č. 2 ke Smlouvě o partnerství s finančním příspěvkem pro projekty OPZ se skutečně vzniklými výdaji a případně také s nepřímými náklady č. 1520/OSV/2019.

 

 

Návrh řešení (případně alternativní návrhy):

 

Odbor sociálních věcí doporučuje Zastupitelstvu města Jihlavy schválit uzavření Dodatku č. 2 ke Smlouvě o partnerství uzavřené s organizací Diecézní charita Brno.

 

 

Stanoviska dotčených odborů:

  • EO: nemá k návrhu připomínky

 

Stanoviska komise RM / výboru ZM:

  • Stanovisko FV je uvedeno pod příslušným usnesením v zápisu z 23. jednání FV. Zápis je součástí podkladů pro zasedání ZM.

 

 

Výsledek předběžné finanční kontroly:

  • Prověřením podkladů připravovaných operací bylo zjištěno, že tyto odpovídají záměru při dodržení hospodárnosti, efektivity a účelnosti.

 

Právní posouzení:

 

Návrh na uzavření dodatku č. 2 ke Smlouvě o partnerství s finančním příspěvkem pro projekty OPZ se skutečně vzniklými výdaji a případně také s nepřímými náklady v rámci projektu "Bydlení především: Testování konceptu Housing First v Jihlavě" je předkládán ke schválení Zastupitelstvu města Jihlavy v rámci jeho pravomoci dle ust. § 84 odst. 4 zákona o obcích, na základě něhož je zastupitelstvo obce oprávněno si vyhradit další pravomoc v samostatné působnosti obce mimo pravomoce vyhrazené radě obce podle § 102 odst. 2 zákona o obcích. Uzavírání smluv o partnerství náleží do zbytkové pravomoci rady obce.

Návrh na uzavření dodatku je předkládán v souladu s ust. § 1901 občanského zákoníku, na základě něhož jsou smluvní strany oprávněny si ujednat změnu svých práv a povinností, přičemž v daném případě se změna týká prodloužení termínu pro ukončení realizace projektu a způsobu financování. Přiložený návrh dodatku obsahuje zákonem požadované náležitosti nezbytné pro jeho uzavření.