Znak
Magistrát města Jihlavy

Zastupitelstvo města Jihlavy
21. zasedání dne 21.9.2021
13/21

V Jihlavě dne 30.11.2021

NÁVRH č. 21-6950: Návrh na zajištění financování "Předtisková příprava, tisk a distribuce oficiálního zpravodaje statutárního města Jihlavy"

Návrh usnesení:
Zastupitelstvo města Jihlavy
zavazuje se

k zajištění financování vydávání oficiálního zpravodaje statutárního města Jihlavy Ježkovy oči na období prosinec 2021 - listopad 2023 tak, aby mohla být zajištěna grafická příprava, tisk a distribuce zpravodaje v letech 2022 a 2023.


Provede: KPTermín: 30.11.2021


Jméno, odbor/funkcePodpis
PředkladatelMgA. Karolína Koubová, primátorka
ZpracovatelBcA. Aneta Hrdličková
  Jméno, odbor/funkce Stanovisko
Právní posouzení JUDr. Hana Pospíchalová, KT/právník ANO
Finanční kontrola Ing. Dana Kratochvílová MPA, KP/pověřená vedením odboru  
Stanoviska dotčených odborů Mgr. Bc. Jan Jaroš, DiS., MPA, EO/vedoucí ANO
   
Stanoviska dotčených komisí rady města a výborů zastupitelstva města Finanční výbor Bude projednáno - viz v textu důvodové zprávy
   
Tajemník Mgr. Ing. Evžen Zámek  


Důvodová zpráva

Popis problému:

 

Vedení statutárního města Jihlavy rozhodlo o přípravě vydávání oficiálního zpravodaje statutárního města Jihlavy Ježkovy oči na další dva roky, a to ve stejné podobě a stejnou formou distribuce, jakou měl zpravodaj dva roky předchozí.

 

Ohledně distribuce nebude ani za další dva roky dosažen limit zakázky malého rozsahu, bude tedy možné se stávajícím dodavatelem (Česká pošta s. p.) možno smlouvu dodatkem prodloužit, a to s navýšením nákladu o 250 kusů, který je nutný kvůli nárůstu počtu domovních schránek v Jihlavě. Na předtiskovou úpravu a tisk zpravodaje bude na další dva roky vyhlášeno výběrové řízení. Předpokládaná cena distribuce dosahuje 400.000 Kč za další dva roky, předpokládaná cena tisku dosahuje 1.100.000 Kč za další dva roky.

 

Před zveřejněním výzvy na zakázku malého rozsahu pro zajištění předtiskové úpravy a tisku zpravodaje je nutné provést předběžnou finanční kontrolu, tedy mít zajištěno finanční krytí dané zakázky. Stejně tak před uzavřením dodatku smlouvy s dodavatelem distribuce. Pro zajištění zakázky odbor KP zařadil do návrhu rozpočtu na rok 2022 požadovanou částku ve výši 1.500 tis. Kč.

 

Vzhledem ke skutečnosti, že rozpočet na rok 2022 bude schvalován v prosinci 2021, je nezbytně nutné zajistit závazek finančního krytí na výše uvedenou zakázku tak, aby mohly být zahájeny práce na její přípravě ještě v roce 2021, tj. zveřejněna výzva, výběr nejvhodnějšího uchazeče a uzavření smlouvy s dodavatelem. 

 

Práce na přípravě lednového čísla zpravodaje probíhají s měsíčním předstihem již v prosinci 2021 a v této době již musí být znám dodavatel prací předtiskové přípravy a tisku oficiálního zpravodaje statutárního města Jihlavy

 


Návrh řešení (případně alternativní návrhy):


Předkladatel doporučuje Zastupitelstvu města Jihlavy schválit návrh tak, jak je předložen.

 

Stanoviska dotčených odborů:


EO - nemá k návrhu připomínky.

 

Stanoviska komise RM / výboru ZM:


Stanovisko FV je uvedeno pod příslušným usnesením v zápisu z 23. jednání FV. Zápis je součástí podkladů pro zasedání ZM.

 

Výsledek předběžné finanční kontroly:


Finanční prostředky alokované na tisk a distribuci časopisu "Ježkovy oči" do rozpočtu 2021 jsou určeny na vydání zpravodaje do konce roku 2021. Pro vydání lednového čísla v roce 2022 a jeho přípravu započatou v prosinci 2021 je třeba mít finanční krytí. Vzhledem k tomu, že výběrové řízení na nového dodavatele zpravodaje bude zahájeno již v říjnu 2021je předložen návrh na závazek financování výše uvedené akce. Plnění ze smlouvy uzavřené v roce 2021 bude realizováno z rozpočtu 2022.

 

Právní posouzení:


Návrh na zajištění financování vydávání oficiálního zpravodaje statutárního města Jihlavy Ježkovy oči je předkládán ke schválení Zastupitelstvu města Jihlavy dle ust. § 84 odst. 1 zákona o obcích, na základě něhož zastupitelstvo obce rozhoduje ve věcech patřících do samostatné působnosti obce.