Znak
Magistrát města Jihlavy

Zastupitelstvo města Jihlavy
21. zasedání dne 21.9.2021
5/21

V Jihlavě dne 26.8.2021

NÁVRH č. 21-6568: Návrh na provedení rozpočtového opatření

Návrh usnesení:
Zastupitelstvo města Jihlavy
schvaluje

zařazení nové akce "Budova MP Křižíkova 10 - rekonstrukce vnitřních prostor" a


Provede: EOTermín: 8.10.2021
schvaluje

provedení rozpočtového opatření - přesun v rámci schváleného rozpočtu kanceláře tajemníka z tř. 5 Běžné výdaje §5311 Bezpečnost a pořádek ve výši 450.000,- Kč a z tř. 5 Běžné výdaje § 6171 Činnost místní správy ve výši 750.000,- Kč do tř. 6 Kapitálové výdaje §5311 Bezpečnost a pořádek na novou investiční akci "Budova MP Křižíkova 10 - rekonstrukce vnitřních prostor" v celkové výši 1.200.000,- Kč dle důvodové zprávy


Provede: EOTermín: 8.10.2021


Jméno, odbor/funkcePodpis
PředkladatelMgA. Karolína Koubová, primátorka
ZpracovatelBc. Vladislava Hudečková, vedoucí odboru
  Jméno, odbor/funkce Stanovisko
Právní posouzení
JUDr. Věra Hromadová, KT/právník
 
ANO
Finanční kontrola Bc. Vladislava Hudečková, KT/vedoucí odboru ANO
Stanoviska dotčených odborů Mgr. Bc. Jan Jaroš, DiS. MPA, EO/vedoucí odboru ANO
   
Stanoviska dotčených komisí rady města a výborů zastupitelstva města    
   
Tajemník Mgr. Ing. Evžen Zámek  


Důvodová zpráva

Shrnutí:

Schválení zařazení nové akce a převod finančních prostředků v rámci schváleného rozpočtu KT na zajištění finančního krytí na nově schválenou investiční akci "Budova MP Křižíkova 10 - rekonstrukce vnitřních prostor". Finanční prostředky z rozpočtu KT jsou jednak z realizované akce "Oprava střechy budovy radnice - I. etapa", kde byla značná úspora oproti rozpočtu v projektové dokumentaci a to zejména tím, že jsme veřejnou zakázkou dosáhli výrazně nižší ceny pro realizaci než předpokládala projektová dokumentace; jednak z plánovaných finančních prostředků tř. 5 na opravy budovy MP.

Popis problému:

V souladu se závěrem z investiční porady ze dne 19.8.2021 je předkládán tento návrh na schválení zařazení nové akce "Budova MP Křižíkova 10 - rekonstrukce vnitřních prostor" a schválení převodu finančních prostředků v rámci schváleného rozpočtu KT ve výši 1.200.000,- Kč na zajištění realizace. 

Investiční akce se týká rekonstrukce (celkové modernizace) části stávajících prostor, které se nachází v přízemí budovy Městské policie Jihlava (Křižíkova 10). Řešené prostory jsou v současné době využívány jako chodba, dvě tělocvičny s posilovnami a nevyužívané, původně skladové prostory. Stávající posilovna je prostorově nevyhovující, po stavební stránce jsou prakticky veškeré použité původní materiály nevhodné resp. ve špatném technickém stavu.

Nově navrhovaným propojením prostor dojde ke zvětšení prostor tělocvičny s posilovnou tak, aby mohla plnohodnotně sloužit svému účelu. Provedeny budou bourací práce (částečná demontáž vnitřních dělících příček, kompletní odstranění původních konstrukcí podlah apod.), oprava konstrukce podlahy (zesílení konstrukce, nová povrchová úprava ze zátěžového textilního koberce), výměna podhledů včetně osvětlení, oprava interiérového opláštění stěn a dalších prací (výměna vnitřních dveří, oprava a posílení stávajících elektrorozvodů (výměna rozvaděče, nové zásuvky) a výměna stávajících radiátorů).

 

Realizace investiční akce nebude mít téměř žádný dopad na provozní náklady. Propojí se prostory stávající tělocvičny s prostory bývalého skladu, tzn. celková užívaná podlahová plocha tělocvičny/posilovny se zvýší o cca 31 m2. To je v porovnání k celkové podlahové výměře budovy (1082 m2) a roční spotřebě elektřiny (137.319,-) a roční spotřebě plynu (134.273,-) celkové navýšení provozních nákladů ve výši 7.781,- Kč/rok.

 

Provedením akce dojde k zásadnímu zlepšení stávajících prostor tělocvičny a posilovny MP. Prostory se stanou důstojným místem pro provádění činností, ke kterým jsou určeny tj. příprava a výcvik zaměstnanců MP.

 

Z tohoto důvodu žádáme Radu města Jihlavy o schválení rozpočtového opatření na převod finančních prostředků v rámci schváleného rozpočtu odboru KT k zajištění finančního krytí, abychom mohli zahájit poptávkové řízení na zhotovitele a zahájit realizaci.

 

Návrh řešení (případně alternativní návrhy):

KT doporučuje návrh schválit.

 

Stanoviska dotčených odborů: 

EO: Ekonomický odbor nemá připomínky k předkládanému materiálu.

 

Stanoviska komise RM / výboru ZM:  Nejsou vyžadována

 

Výsledek předběžné finanční kontroly:

Finanční kontrola proběhla v souladu se zákonem.

 

Právní posouzení:

Návrh se předkládá v souladu s ustanovením § 16 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, upravujícím důvody změn rozpočtu obce.

 

Návrh se předkládá Zastupitelstvu města Jihlavy k rozhodnutí v rámci jeho vyhrazené pravomoci dle § 84 odst. 2 písm. b) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, na jehož základě je zastupitelstvu obce vyhrazeno schvalovat rozpočet obce.

 

S uvedenou pravomocí zastupitelstva obce souvisí i jeho rozhodování o změnách schváleného rozpočtu obce.