Znak
Magistrát města Jihlavy

Zastupitelstvo města Jihlavy
21. zasedání dne 21.9.2021
60/21

V Jihlavě dne 25.8.2021

NÁVRH č. 21-6594: Návrh na určení počtu členů osadních výborů a na volbu nových členů osadních výborů Heroltice, Pávov a Antonínův Důl

Návrh usnesení:
Zastupitelstvo města Jihlavy
určuje

počet členů osadního výboru Heroltice na 7, počet členů osadního výboru Pávov na 5, počet členů osadního výboru Antonínův Důl na 5,

volí

nového člena osadního výboru Heroltice pana Jakuba Sochora, bytem Heroltice č. 19,

nového člena osadního výboru Pávov pana Radka Čumpla, bytem Pávov č. 8,

nové členy osadního výboru Antonínův Důl pana Radka Švengra, bytem Antonínův Důl č. 216

a pana Hynka Pátka, bytem Antonínův Důl č. 290,

bere na vědomí

podanou rezignaci člena osadního výboru Heroltice paní Dany Volfové,

podanou rezignaci člena osadního výboru Pávov paní Lenky Smazalové.


Provede: T - oddělení péče o části města, KŘ a BOZPTermín: 31.10.2021


Jméno, odbor/funkcePodpis
PředkladatelMgA. Karolína Koubová, primátorka
ZpracovatelIng. Tibor Fehér
  Jméno, odbor/funkce Stanovisko
Právní posouzení JUDr. Věra Hromadová, KT/právník ANO
Finanční kontrola ///  
Stanoviska dotčených odborů Mgr. Ing. Evžen Zámek ANO
   
Stanoviska dotčených komisí rady města a výborů zastupitelstva města Stanoviska OV Heroltice, Pávov a Antonínův Důl - viz přílohy ANO
   
Tajemník Mgr. Ing. Evžen Zámek  


Důvodová zpráva

Popis problému:

V průběhu měsíců červenec a srpen 2021 byl prostřednictvím předsedů osadních výborů Heroltice, Pávov a Antonínův Důl doručen písemný návrh na určení nových členů osadních výborů Heroltice, Pávov a Antonínův Důl a současně i písemná informace o rezignaci některých dosavadních členů osadních výborů Heroltice a Pávov - viz přílohy.

 

Návrh řešení (případně alternativní návrhy):

Návrh na volbu nových členů osadního výboru Heroltice, Pávov a Antonínův Důl, včetně určení počtu členů těchto osadních výborů, je Zastupitelstvu města Jihlavy předkládán na základě písemného návrhu předsedů osadních výborů Heroltice, Pávov a Antonínův Důl.

Návrh obsahuje všechny náležitosti stanovené dokumentem "Pravidla pro zřizování a činnost osadních výborů v částech statutárního města Jihlavy", který byl schválen usnesením Zastupitelstva města Jihlavy č. 442/20-ZM ze dne 17. prosince 2020.

 

Stanoviska dotčených odborů:

Bez připomínek.

 

Stanoviska komise RM / výboru ZM:

Předkládaný materiál byl projednán v osadních výborech Heroltice, Pávov a Antonínův Důl a Zastupitelstvu města Jihlavy je proto doporučen ke schválení. 

 

Právní posouzení:

Návrh se předkládá na základě a v souladu s § 84 odst. 2 písm. l) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, na základě něhož je zastupitelstvu obce vyhrazeno zřizovat výbory a volit jejich členy.

 

Návrh se dále předkládá na základě a v souladu s § 120 odst. 1 zákona o obcích, podle něhož zastupitelstvo obce může v částech obce zřídit osadní výbory a určit počet členů osadního výboru. Osadní výbor musí mít minimálně 3 členy.