Znak
Magistrát města Jihlavy

Zastupitelstvo města Jihlavy
21. zasedání dne 21.9.2021
4/21

V Jihlavě dne 25.8.2021

NÁVRH č. 21-6595: Návrh na provedení rozpočtového opatření

Návrh usnesení:
Zastupitelstvo města Jihlavy
schvaluje

provedení rozpočtového opatření - zvýšení tř. 8 Financování stavu krátkodobých prostředků na bankovních účtech - Fond pro podporu aktivit v částech statutárního města Jihlavy a zvýšení rozpočtu majetkového odboru tř. 6 Kapitálové výdaje - doplnění herních prvků na hřiště v Jihlavě ve výši 757.800 Kč.


Provede: EOTermín: 5.10.2021


Jméno, odbor/funkcePodpis
PředkladatelMgA. Karolína Koubová, primátorka
ZpracovatelIng. Tibor Fehér
  Jméno, odbor/funkce Stanovisko
Právní posouzení JUDr. Hana Pospíchalová, KT/právník ANO
Finanční kontrola Mgr. Bc. Jan Jaroš, DiS., MPA ANO
Stanoviska dotčených odborů Mgr. Bc. Jan Jaroš, DiS., MPA ANO
Ing. Petr Štěpán ANO
Stanoviska dotčených komisí rady města a výborů zastupitelstva města Finanční výbor bude projednáno - viz v textu důvodové zprávy
   
Tajemník Mgr. Ing. Evžen Zámek  


Důvodová zpráva

Popis problému:

Osadní výbory částí statutárního města Jihlavy - Antonínův Důl, Červený Kříž a Pávov požádaly o převod finančních prostředků, kterými se budou podílet na uskutečnění akcí:

  • FOČ Antonínův Důl a Červený Kříž - "Rekonstrukce sportovního hřiště Antonínův Důl" ve výši 281.474,- Kč vč. DPH,
  •  FOČ Antonínův Důl a Červený Kříž - "Dodávka a montáž fitness strojů na sportovní hřiště Antonínův Důl" ve výši 200.231 Kč vč. DPH,
  • FOČ Pávov - "Dodávka stavební buňky na sportovní hřiště Pávov" ve výši 276.027 Kč vč. DPH.
     

Návrh řešení (případně alternativní návrhy):

Převodem finančních prostředků z Fondu pro podporu aktivit v částech statutárního města Jihlavy do rozpočtu Majetkového odboru se osadní výbory Antonínův Důl, Červený Kříž a Pávov budou spolupodílet na širší možnosti využití volnočasových aktivit občanů uvedených částí statutárního města Jihlavy. 

 

Stanoviska dotčených odborů:

EO nemá k návrhu připomínky.

MO-Souhlasíme s předloženým návrhem.

 

Stanoviska komise RM / výboru ZM:

Stanovisko FV je uvedeno pod příslušným usnesením v zápisu z 23. jednání FV. Zápis je součástí podkladů pro zasedání ZM.

 

Výsledek předběžné finanční kontroly:

Finanční kontrola byla provedena v souladu se zákonem č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

 

Právní posouzení:

Návrh na provedení rozpočtového opatření se předkládá ke schválení Zastupitelstvu města Jihlavy v rámci jeho vyhrazené pravomoci dle § 84 odst. 2 písm. b) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, na jehož základě je zastupitelstvu obce vyhrazeno schvalovat rozpočet obce. S uvedenou pravomocí zastupitelstva obce souvisí i jeho rozhodování o změnách schváleného rozpočtu obce.

Návrh je předkládán v souladu s ust. § 16 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, upravujícím důvody změn rozpočtu obce.